SALTO
 

SALTO is een groep van 19 openbare basisscholen, 2 scholen voor speciaal basisonderwijs en een internationale afdeling op 2 locaties. Met 36 procent van de leerlingen in de schoolgaande leeftijd is SALTO het op één na grootste schoolbestuur voor basisonderwijs in Eindhoven.

Innovatief en proactief

Bij SALTO ben je je bewust van je afkomst. Je identiteit, je verleden, je zijn, de manier waarop je in de wereld staat en de verantwoordelijkheid die je in die wereld hebt. SALTO is een innovatieve organisatie die durft te denken in mogelijkheden en die proactief de verbinding zoekt met de omgeving. Een omgeving die zich profileert en die ook steeds meer concreet vorm krijgt als de Brainport-regio, waarin vernieuwing en internationalisering kernbegrippen zijn. We zijn ons, met name in deze regio, bewust van de continue veranderingen en de snelheid van maatschappelijke en economische ontwikkelingen.

Lef en durf

En waar de omgeving beweegt, moet je zelf ook continu in beweging willen zijn. Dat vraagt lef en durf om groot te denken en klein te doen. SALTO heeft lef, wil voorop lopen, vernieuwingen initiëren en niet afwachten. Onze koers is helder. We weten welke richting we in willen, we kennen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en nemen die serieus. Ondertussen blijven we kritisch, zeker op onszelf. Onze koers is bepaald, maar een flexibele houding is nodig om die koers bij te sturen als dat nodig is.

Stevige basiskwaliteit

SALTO koestert nadrukkelijk de eigen, gezamenlijk geformuleerde uitgangspunten en identiteit. Binnen het grotere geheel van een collectieve identiteit laten we ruimte aan onze scholen om invulling te geven aan een eigen identiteit; passend bij de school, de mensen die samen die school maken en de wijk waarin de school gelegen is. Uitgangspunt daarbij is altijd dat de onderwijskundige en pedagogische basis op orde is. Een gefundeerd leer- en ontwikkelingsklimaat wordt bij SALTO gebouwd op een stevige basiskwaliteit die nooit ter discussie staat, los van welke identiteit of specifieke onderwijsvorm waarvoor gekozen wordt.

SAMEN maken wij SALTO
Via deze link bezoekt u de website van SALTO.

SALTO-Magazines

SALTO brengt twee keer per jaar een SALTO-magazine uit vol met verhalen die tot stand komen samen met medewerkers, directeuren, leerkrachten, ouders, kinderen en samenwerkingspartners van SALTO. Hier zijn alle magazines te vinden.
#SALTOTROTS

Inlog BasisOnline Ouderportaal