Elisabeth uit groep 5 start een schoolactie voor het milieu op 7 februari: kom in het groen! (groene kledij op 7 februari)

29-01-2019
Op 7 februari is er een nationale leerlingenactie gepland om te demonstreren voor het milieu. Elisabeth uit groep 5 vindt zichzelf en haar schoolgenoten te jong om te spijbelen en te demonstreren in Den Haag... maar niet te jong om actie te voeren.
Ze roept alle leerlingen van onze school (en van heel Eindhoven) op om op 7 februari in groene kledij naar school te komen, ook heeft ze de wethouder bereid gevonden om die dag naar onze school te komen om samen met ons bewust even stil te staan bij onze verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu.
Hieronder vinden jullie haar bericht aan jullie, ouders van onze school. Als bijlage vinden jullie ook haar "vlog".
Hopelijk zien we iedereen op 7 februari in het groen! Vriendelijke groeten, Geert
Beste ouders,

Ik heb met de kinderen een plan.
7 februari  demonstreren de kinderen van Nederland voor het milieu.
Net als de kinderen in Belgie. Dat was in het jeugdjournaal.

Ik heb een goed idee. Wij zijn nog te jong om te demonstreren.
Dus ik dacht dat we die dag allemaal in het groen naar school komen.
Om te laten zien dat wij minder CO2 willen uitstoten. Want anders gaat de aarde kapot!

Helpen jullie ons mee?

Groetjes, Elisabeth (5b)