Zingen is leuk! Samen zingen nog leuker!

29-08-2018
Naschoolse activiteit: zingen.
  • Zingen met andere kinderen en ook nog muziekles en noten leren lezen, daar heb je je hele leven plezier van. Als je in groep 4 of 5 van de basisschool zit, kun je erbij zijn. Hier lees je hoe dat gaat.

Meer info?

Aanmelden?

vocaalatelier-0-white-background.png

Wanneer en waar?

In de vierde week van het nieuwe schooljaar, op 18 september, beginnen de lessen op SALTO-school Reigerlaan. Elke dinsdag van kwart voor drie tot vier uur. We verzamelen om halfdrie in het lokaal op basisschool Reigerlaan. Daar drinken we iets, want dat is een goed begin en om kwart voor drie beginnen we met zingen.
    Alle schoolvakanties zijn vrij.

Wat gaan we doen?

Elke les beginnen we met het opwarmen van de stem door spelletjes en oefeningen. Daarna leer je elke week een beetje meer over hoe je noten van bladmuziek leest. Als je noten kunt lezen helpt je dat om een liedje te zingen of een instrument te bespelen.

Veel zingen!

Maar vooral gaan we tijdens de lessen heel veel samen zingen. Je leert allerlei soorten liedjes, bijvoorbeeld pop, musical, kinderliedjes en volksliedjes. Aan het eind van het schooljaar geven we een concert voor alle vaders, moeders, zusjes, broertjes, opa’s en oma’s, of juffen en meesters.

Wat kost het?

Voor het hele jaar kost het € 220 voor 34 lessen (wat omgerekend € 6,47 per les is). Daar komt nog € 30 bij voor je eigen stemvork en een muziekboek. De school kan een aanvraag doen bij het Jeugdcultuurfonds Eindhoven, als deze kosten te hoog zijn.

Patricia Smulders

Natuurlijk is er een muziek- en zangjuf. Patricia Smulders is gediplomeerd docent (school)muziek en zang. Ze heeft een lespraktijk in Tongelre waar ze sinds 2006 muziek- en zangles geeft aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ook heeft ze veel ervaring als dirigent van kinderkoren en als muziekdocent op scholen en bij het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE). Meer over Patricia op de 'over mij' pagina.

Meedoen? Vul het aanmeldformulier in. Bellen kan ook.

Bekijk hier de lesvoorwaarden

Wilt u ook een inhoudelijke bijdrage leveren aan...