Medezeggenschapsraad

Aan de school is een medezeggenschapsraad verbonden. Deze raad heeft inspraak ten aanzien van het beleid van het schoolbestuur, c.q. de schooldirectie. De bevoegdheden van de MR zijn vastgelegd in een MR-reglement, alsook in de Wet Medezeggenschap Onderwijs (WMO).
De MR bestaat uit een oudergeleding en een personeelsgeleding, elk van 4 personen. De oudergeleding wordt gekozen uit en door ouders, de personeelsgeleding uit en door teamleden. De zittingsduur van MR-leden is 3 jaar.

De MR heeft in diverse aangelegenheden en beleidszaken binnen de school instemmingsbevoegdheid. Dat betekent dat het schoolbestuur en/of de schooldirectie de goedkeuring van de MR nodig heeft om nieuw beleid vast te stellen of beleid te wijzigen. In bepaalde gevallen heeft de MR adviesbevoegdheid; dat betekent dat het schoolbestuur en/of de schooldirectie dan verplicht is het advies van de MR in te winnen en mee te wegen in haar besluitvorming. Een en ander is vastgelegd in het MR-reglement. Ouders en personeelsleden kunnen via de MR daadwerkelijk inspraak hebben ten aanzien van het beleid van de school.

De MR vergadert ca. 1x per vier schoolweken; de data staan vermeld op de schoolkalender en worden ook bekend gemaakt middels de nieuwsbrief van de school. MR-vergaderingen zijn openbaar voor andere ouders en personeelsleden, die dan toehoorder zijn. Een toehoordersreglement is te vinden op de website van de school.

Correspondentie naar de MR kan gestuurd worden via e-mail naar: mr-totaal@bs-reigerlaan.nl of via de gewone post naar het schooladres. Stuurt u een e-mail naar dat adres, dan komt deze bij alle MR-leden aan.
Wilt u alleen de MR-oudergeleding een e-mail sturen, dan kan naar: mr-ouders@bs-reigerlaan.nl
De samenstelling van de MR is als volgt:
Oudergeleding
Sjoerd Manschot (secretaris)
Estella Stok
Daan van Boxel (voorzitter)
Thijs Berden (penningmeester)
Personeelsgeleding
Maartje Charpentier
Vicky Verzijlenberg
Jojanneke Panken (notulist)
Ronald van Laar (vice-voorzitter)